Bizarr kaja: életre kelt a megfőtt hal (videóval)

Egy kínai étteremben szolgálták fel a nem mindennapi fogást, amelyről videófelvétel is készült. Figyelem, csak is erős idegzetűeknek ajánljuk!

Egy kantoni nagyvárosban szolgálták fel ezt a rendkívül bizarr fogást. A halat először megfőzték, megsütötték, majd édes-savanyú mártással tálalták a kedves vendégnek, aki akárhányszor vett egy darabot az ételből, azt kellett látnia, hogy a hal egész teste remegett, és az úszói is csapkodni kezdtek. A videóból azonban az vehető ki, hogy a vendéget ez egyáltalán nem zavarta, sőt jóízűen fogyasztotta a halat.

Ez pedig arra enged következtetni, hogy a fogás európai szemmel bizarrnak tűnhet ugyan, de Kínában teljesen megszokott és általános lehet. Köztudott ugyanis, hogy a valódi kínai  konyhának köze sincs azokhoz az ételekhez, amelyeket külföldön lehet kapni a kínai éttermekben. Ráadásul Kínában ennél durvább dolgokat is fogyasztanak. A kínai konyhának emellett megvan a maga különleges filozófiája, és nem utolsósorban sütési, illetve főzési módja. Ez után a videó után pedig jó étvágyat kívánunk.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez