A Wikipédia legfélelmetesebb oldalai

Az internet félelmetes hely, és ez alól a Wikipédia sem kivétel. A BuzzFeed összegyűjtött néhányat a leghátborzongatóbb oldalak közül. Néhánynak magyar verziója is van, de akad, amelyiknél be kell érnünk az angollal.

  1. Capgras-szindróma 

Kezdjük is a Capgras-szindrómával, amely a legtöbbször a skizofrén betegeknél jelenik meg, és a lényege, hogy a páciens abban a hitben van, hogy egy közeli hozzátartozója helyét egy azonos külsejű imposztor vette át. Bár a skizofrénia mellett agysérülés okozhatja a bizarr téveszméket, előfordulhat ez minden különösebb ok nélkül is.

  1. A Voynich-kézirat 

A kézirat keletkezését nagyjából a XV. század elejére teszik, és teljesen ismeretlen nyelven íródott. Rengetegen próbálták megfejteni a kódot az elmúlt évszázadok során, de eddig senkinek sem sikerült.

  1. A halottak fotózása 

A XIX. és a XX. század során még teljesen normális eljárás volt, hogy az éppen elhunyt családtagjainkat egy utolsó fotó erejéig a kamera elé állítjuk. Pontosabban beállítjuk, ugyanis sokszor még drótokat is használtak, hogy a halott a kívánt pozícióban maradjon. Állítólag a dolog segített a halál feldolgozásában.

  1. Cicada 3301

Ez egy olyan szervezet, amely bonyolult talányokat tár az emberek elé, hogy végül azokat, akik képesek megoldani, bevegyék berkeik közé. Bár volt már olyan, aki állítólag átment néhány rostán a háromból, olyanról azonban egy szót sem hallani, aki mindet megoldotta volna, és ezzel bekerült volna a Cicada 3301-be.

  1. Kitalált középkor

Ennek az elméletnek az a lényege, hogy az időszámításunk szerinti 614-911 évek közötti történelem egyszerűen nem történt meg. Illetve ami mégis, az valamikor máskor. Ugyanez lenne igaz az akkor élt híres személyiségekre is, akik szintén nem léteztek, vagy egy teljesen másik időben éltek. Vajon Heribert Illig elmélete egy átlagos összeesküvés-elmélet, vagy van benne valami?

Ha még több bizarr Wikipédia oldalra kíváncsiak, akkor olvassák el a BuzzFeed teljes összeállítását itt.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez