Közelebb került hozzánk Kambodzsa

2015. augusztus 12-én Dr. Thong Khon, a Kambodzsai Királyság idegenforgalmi minisztere Dr. Sárdi Rudolf turisztikai szakembernek és ismert délkelet-ázsiai szakértőnek átnyújtotta a minisztérium megbízólevelét. Sárdi Rudolf ezzel a királyság első magyarországi kirendeltség-vezetője.

Az idegenforgalmi, gazdasági és kulturális kapcsolatok elmélyítését szolgáló kirendeltség létrehozása komoly előrelépés Kambodzsa és Magyarország kapcsolatában, hiszen a királyi kormánynak Európában eddig kizárólag a skandináv piacon volt képviselője. Az új budapesti kirendeltség megnyitásával Kambodzsa azt jelzi, hogy a régió kiemelt fontosságú az ASEAN tagsággal bíró ország számára.

Sárdi Rudolf elmondta, hogy „a kambodzsai gazdasági fejlődéséhez vezető út az idegenforgalmon át vezet, és a budapesti kirendeltség hathatós közbenjárásával a két ország közötti kapcsolat hamarosan új dimenziókba emelkedhet.” Véleménye szerint „a kirendeltség megnyitása már önmagában sikertörténet a két ország közötti partneri viszonyban, hiszen a magyar fővárosban jelenleg sem konzuli, sem diplomáciai képviselet nem működik.

kamb

Tervei között szerepel hazánkból Kambodzsába látogató turisták és üzletemberek számának jelentős növelése; ehhez azonban a magyar és kambodzsai turisztikai szakemberek éleslátására, nyitottságára és aktív közreműködésére is szükség lesz. Az egyben regionális információs központként is szolgáló kirendeltség további célja a potenciális befektetők felkutatása hazánkban, akik szállodák építésében, üzemeltetésében és egyéb idegenforgalommal kapcsolatos létesítmények finanszírozásában kulcsszerepet tudnak vállalni a dinamikusan átformálódó Kambodzsában.

Az országba látogató évi átlagosan 2500 körüli magyar beutazó turista fogyasztói potenciálja ugyan nem jelentős, de minőségi szolgáltatásai, történelmi gazdagsága és az ország sokszínűsége révén Kambodzsa hamarosan bekerülhet a „top” ázsiai desztinációk közé.
Jelenleg a China Airlines járataival lehet a legkönnyebben Kambodzsába eljutni több európai városból, tajpeji átszállással. Emellett Bangkok, Hanoi és Saigon is kiváló regionális átszállási pontok Siem Riepbe (Angkor Wat) és a kambodzsai fővárosba, Phnom Penhbe.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez