Halálra verte saját hétéves lányát

Még el sem ültek a legutóbbi eset hullámai, már megint brutális gyermekgyilkosság borzolja a kedélyeket Szaúd-Arábiában. És a gyilkos már megint az apa.

Augusztusban számoltunk be arról, hogy Szaúd-Arábiában, ahol a jogvédők szerint szinte mindennaposak a kivégzések vagy a korbácsolások, mindössze három év börtönre ítéltek egy hitszónok apát, aki halálra verte ötéves kislányát. A kis Luma után itt a következő áldozat: a hétéves Yara.

A kislány még közvetlenül az Eid el-Adha, az áldozati ünnep előtt vált áldozattá – ez a muszlimok két legjelesebb napja közül az egyik, a gyerekeket különösen kényeztetik olyankor arrafelé. Yara esetében ez máshogy történt. A kislány szülei különváltak, a gyerek 7 éves koráig az édesanyjával élt, három hónapja azonban az apa elvitte onnét, magához, a fővárosba, Rijádba. Nagyjából akkor válhatott a kislány élete rémálommá.

Nehéz elképzelni, hogy apja csak akkor verte meg, amikor Yara belehalt a verésbe. Akkor viszont nagyon. A légkondi csövével kezdte, aztán bottal folytatta, végig a kislány egész testén. A halált egy, a fejre mért ütés okozta. És hogy miért vadult be az apa? Állítólag azért, mert a gyerek azt mondta neki, hogy nem szereti. A verés után a vigasztalhatatlanul zokogó kislányt a férfi bezárta a szobájába. Mikor újra kinyitotta az ajtót, Yara már elég rossz állapotban volt, és mire a kórházba ért vele, meg is halt. Minderről az édesanya számolt be a bíróságon, de az a tudósításokból nem derül ki, hogy ő honnét tudja.

A vizsgálat még folyik, a végső boncolási jelentésre várnak a jogászok. A közösségi médiában sokan követelnek szigorú büntetést. Egy Abu Nawas néven posztoló felhasználó például elevenen égettetné meg az apát, aki szerinte a legmegátalkodottabb bűnt követte el.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez