Tudta, hogy Oroszországban nincs hóhotel?

Miközben Európában egyre divatosabb jégből és hóból készült szállodákban átdideregni a pihenést, Oroszországban nincs ilyen lehetőség. Annak ellenére, hogy itt igazán adottak volnának a feltételek. Az áldatlan állapoton egy kamcsatkai utazási iroda akar változtatni.

Ha szeretne hókunyhóban aludni egy vulkán szomszédságában, jövő márciustól Kamcsatkán megteheti. Éjszakánként csupán 90 eurót, vagyis körülbelül 28.000 forintot kell kifizetnie. Ha elsőként szeretné kipróbálni az első orosz hóhotelt, igyekezzen, mert csak tíz szobát nyit a Mountain Territory vállalkozás.

Hogyan is néz majd ki a különleges szállás, arról az utazási iroda vezetője, Vitalij Lazo beszélt a The Siberian Times-nak. Az egyes szobák tulajdonképpen egy 5-6 méter magas hókunyhóban kapnak helyet. Minden szobának lesz egy speciális talapzata hóból. A körülbelül fél méter magas emelvényen birkabőrrel lefedett matracon lehet majd aludni, egy hőszabályozóval felszerelt hálózsákhoz hasonló dologban. A szoba falát szintén hó borítja majd. A vendégek álma zavartalan lesz egészen -30 fokos kültéri hőmérsékletig.

Persze a különleges szállás mellett egyebekkel is csábít a hóhotel: kültéri termálmedencével, jégre épült kandallós bárral és napozási lehetőséggel. Ez utóbbi nem akármilyen élménnyel kecsegtet, ugyanis a Viljucsinszki vulkán szomszédságában süttethetnénk a hasunkat. Ez a vulkán azért különleges, mert kapcsolódik szorosan egy hegyláncolathoz, hanem tulajdonképpen önállóan áll – páratlan látványt nyújtva.

Persze nem ez az egyetlen vulkán a környéken. Szintén megtekinthető a 2.741 méter magas Avacsinszkij vulkán és a Zsupanovszkij vulkán, amelyről nagyszerű kilátás nyílik a Csendes-óceánra. Az egyik közeli partszakaszra szánhúzó kutyákkal viszik a turistákat, hogy megcsodálják a fekete vulkánhomokkal borított vízpartot. A szálloda a közeli melegvízű forrásokhoz is szervez majd túrákat, amelyek legalább három méterrel a hóréteg alól törnek fel.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez