Száz dollárért mehetünk komppal Vlagyivosztokból Észak-Koreába

Bár komoly feszültség mutatkozik a Koreai- félszigeten azt követően, hogy Észak-Korea újabb rakéta kísérletet hajtott végre, de a turizmus ilyen körülmények között is megtalálhatja a számítását.

Legalábbis ebben bízik az az észak-koreai cég, melynek kompjai egy hónapban négyszer teszik meg az utat Vlagyivosztok és Rajin kikötője között. Az újságírókat és fotósokat szállító bemutatkozó járat már megérkezett az orosz Távol-Kelet fővárosába, az illetékesek szerint a jövő héten már jöhetnek a turisták is.

87-101 dollár a komputazás ára, attól függően, hogy ki milyen kabint kér. Ezenkívül bár, játékterem és szauna is van. Ezek az észak-koreai hajók korábban Japán felé közlekedtek, de onnan kitiltották őket, miután Észak-Korea megkezdte atombomba-programját 2006-ban. Putyin elnök viszont legutóbb arra szólította fel a feleket a Koreai-félszigeten, hogy ne katonai eszközökkel keressék a megoldást. Ezt Donald Trump vetette fel, mert igy akarja móresre tanítani Észak-Korea ifjú diktátorát, Kim Dzsong Unt. Oroszország és Kína inkább a békés megoldás híve. Ezért is nyílt meg az első kompjárat Vlagyivosztok és Észak-Korea között.

Fotó: Görkörizó nő Rajinban / Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez