Iszlám teológus: az anál tilos, a maszturbálás kötelező

Törökországban egyre népszerűbb az európai orvoslás mellett az úgy nevezett “prófétikus medicina” – szakértői pedig néha egészen érdekes kérdéseket is érnitenek.

Recep Cigdem a Harráni Egyetem iszlám teológiai karának tanára, és egy konferencián szólalt fel, az “iszlám és a szex” témában. A tekintélyes tudós koráni alapon vizsgálta, amit mások csak úgy az élvezetért tesznek. Következtetéseit kizárólag a szent iratokra alapozta, és az azokban rejlő utasításokat gondolta tovább, így amit mond, azt – Törökországban legalább is – minden hívő elfogadhatja. Hogy milyen tekintélyes helyen hangzott el az előadás, amelyet az al-Monitor szemlézett, azt jelzi, hogy maga a kormányfő (egyébként vallásos és nőgyógyász) felesége, Sare Davutoglu volt a fővédnöke.

Nézzük most mit is mond az iszlám jogtudós a mindenkit érdeklő kérdésekről: Az anális közösülést mindeképpen tilosnak tartja, bár elismeri, hogy erről külöféleképpen vélekednek a muszlim jogtudósoik. Azt kimondja, hogy az orális szex a legtöbb muszlim jogtudós számára elfogadható, és semmiféle koráni vers nem tiltja, hogy partnerünk nem iszervét a szánkba vegyíük, így, alapvetően iszlám-kompatibilis. A szado-mazo, ha nem is tiltott, de nem javasolt egy hívő muszlimnak, akárcsak a szexuális serkentőszerek használata. Nem tanácsolja a tudós a mellnagyobbítást sem, de elismeri, hogy bizonyos esetekben azért szükség lehet rá. A maszturbálást viszont kimondottan hasznosnak találja, és kvázi elő is írja híveinek a hittudós, mondván, ez a szokás kiválóan levezeti a feszültséget, megelőzi a nagyobb bűnöket, például a házasságtörést.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez