Több száz “boszorkányt” öltek meg

India Chhattisgarh szövetségi államában mintegy 1500 nőt bántalmaztak, sőt 210-et halálra is kínoztak boszorkányság vádjával az elmúlt néhány évben. Hárman, akik túlélték a borzalmakat most perelnek.

A 3 nő esete 200 októberében került az újságok címoldalára, miután több mint 20 ember kínozta meg őket, aminek következtében tartós sérüléseket szenvedtek. Arra kényszerítették őket, hogy fogják meg az elektromos vezetéket, hogy bizonyítsák nem boszorkányok, majd a nyílt utcán kopaszra nyírták őket.

Akkor 20 ember ellen indult eljárás, akik közül ketten már meghaltak. A három nő még mindig az igazságszolgáltatásra vár. Az állam tisztiorvosa kiállt mellettük, és szintén sürgette a hatóságokat, hogy lépjenek fel az ilyen babonákkal szemben, amikor szerencsétlan nőket bélyegeznek boszorkányak, vádolnak fekete mágiával.

„Szégyen, hogy ezen sokat szenvedett nők számára sosem ér véget az ügy. El lettek űzve a családból, a faluból és elszigetelten élnek. Addig várnak az igazságszolgáltatásra, hogy lásd a vádlott közben meg is hal. Azért indítottuk ezt a kampányt, hogy az ilyen esetekben gyorsítsák fel a bírósági eljárást, hogy minél előbb elítéljék a vádlottakat és a sértett nők megnyugodhassanak.”-mondta Dr. Dinesh Mishra, egy civil szervezet vezetője.

Bizonyos falvakban jellemző, hogy ha bja van, bizonyos nőket kezdenek okolni a bajokért, és kiűzik őket a faluból, vagy a családból. Ha valaki meghal, rossz a termés, baleset történik, a falusiak meggyőződése, hogy a közösség egyik tagja veszélyezteti a többit, akik általában gyermektelen, özvegy, vagy magányos nők. Az elmúlt hat hónapban körülbelül két tucat nőt értek hasonló atrocitások és 8 nő meg is halt.

(Photo:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez