India lányát nem láthatják Indiában

A lányok felelősek azért, hogy megerőszakolják őket. Ezt a nézetet fejtette ki a börtönben az az indiai férfi, aki ötödmagával megerőszakolt és megölt egy 23 éves diáklányt Delhiben. A halálra ítélt férfi az India lánya című dokumentumfilmben nyilatkozott. A filmet betiltották Indiában.

A kormány kérte a bíróságot, hogy tiltsa meg a televízióknak az India lánya című brit dokumentumfilm sugárzását. Eredetileg az volt a terv, hogy a nők napja alkalmából a BBC és néhány más ország televíziója bemutatja az alkotást. A brit dokumentumfilm készítője 16 órán keresztül kérdezgette a gyilkost, aki a csoportos nemi erőszak résztvevője volt 2012. decemberében Delhiben. A halálra ítélt férfi a többi között úgy nyilatkozott, hogy “erkölcsös lány sötétedés után nem jár az utcán. Vagy ha igen, akkor ne csodálkozzon, ha megerőszakolják!” A szerencsétlen diáklány a vőlegényével tartott hazafelé, amikor hat férfi elfogta őket: a fiút megkötözték és a lányt megerőszakolták. Végül a lányt kidobták az autóbuszból, ahol a csoportos nemi erőszak történt.

“Nem halt volna meg, ha nem állt volna ellen” – mondta gyilkosa a dokumentumfilmben. A hat gyilkos közül négyet halálra ítéltek. A banda vezetője még a vizsgálati fogság idején öngyilkos lett. A hatodik gyilkos az erőszak idején még fiatalkorú volt, ezért nem ítélték halálra.

Hogy juthatott be a brit dokumentumfilm készítője a börtönbe? – tajtékzott India belügyminisztere, aki szerint a gyilkos erőszakoló nézetei rossz fényt vetnek Indiára. Ezért kérték a bíróságtól a dokumentumfilm betiltását, és ezt el is érték. Indiában a rémes bűnügy következtében szigorították a törvényeket. A négy férfit halálra ítélték a gyilkosság miatt, de ők fellebbeztek. A halálsoron várakoznak. Indiában nagyon ritka a halálos ítélet végrehajtása. Legutóbb egy iszlamista terroristát végeztek ki, aki részt vett a Mumbai-i terrorakciókban még 2008-ban.

A meggyilkolt lány édesapját megkérdezték: helyesli-e a bíróság döntését, amely megtiltja a televízióknak, hogy bemutassák az India lánya című dokumentumfilmet? Az apa a döntéssel egyetért, azt viszont nem érti, hogy miért nem végezték még ki lánya halálra ítélt gyilkosait Indiában.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez