Eddig csak úgy hívták, a Félelemnélküli – a lány, aki halálával egy ország lelkiismeretét ébresztette fel

Egy diák meghalt 2012-ben Delhiben, miután csoportosan megerőszakolták a buszon. Édesanyja hivatalossá tette lánya nevét.

Asha Singh azt mondta a tömeg előtt szerdán, hogy úgy érezte „nem szégyen” bejelenteni a lánya nevét: Jyoti Singhnek hívták.

A 23 éves diáklány meghalt, miután brutálisan megerőszakolta hat férfi egy mozgó buszon 2012-ben. Az eset az egész világon felháborodást keltett. A nemi erőszak áldozatainak nevét az indiai jogrendszer miatt nem hozzák nyilvánosságra. Nevüket titok övezi, hogy ne érje őket társadalmi megkülönböztetés.

Három évvel az eset után édesanyja elárulta az áldozat nevét.

„Nem érzem szükségét annak, hogy szégyenérzetem legyen. Az elkövetők szörnyű dolgot tettek, nekik kell szégyellni magukat”- mondta.

A rendőrség szerint a 2012-ben elhunyt lányt majdnem egy órán keresztül kínozták, majd vasráccsal megverték. A támadás akkora felháborodást váltott ki, hogy a tiltakozások során egy rendőr is életét vesztette. A bűncselekmény ügyében 4 férfit ítéltek el. Halálbüntetést kaptak, amit 2014-ben végre is hajtottak.

Egy további vádlott a börtönben halt meg, míg a hetedik 17 éves tettest három év nevelőintézet után elengedték, mivel kiskorú volt.

Az áldozat apja szerdán elítélte a döntést, hogy elengedjék a legkisebb erőszaktevőt. „Majdnem minden nap azt olvassuk, hogy lányokat erőszakolnak meg. Ha elengedik a bűnöst, nem tudom mivé lesz a társadalom”- mondta.

Indiában 2014-ben több mint 36 ezer nemi erőszakot regisztráltak, ebből 2096 Delhiben történt. Szakértők szerint a számok valószínűleg ennél jóval magasabbak.

(Fotó:AF)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez