Begyulladt Willy, a több mázsás elefánt férfiassága

Napokig küzdött a fájdalommal Willy, ezért járni sem tudott rendesen. A zimbabwei Kariba Resort vadőrei azonban észrevették a szenvedését, és rögtön az állat segítségére siettek.

Egy hétig szenvedett az elefánt, mire a vadőrök és az orvosok rájöttek, mi baja van. A többmázsás állatot végül egy altatólövedékkel terítették földre, hogy az orvosok kezelésbe vehessék hatalmas péniszét. Debbie Ottman, a KAWFT állatvédő szervezet munkatársa elmondta, hogy Willy problémáját nagyon nehezen lehetett észlelni, mivel a hím elefántok nemi szervét vastag bőrréteg takarja el. A vadaspark munkatársai az AWARE állatmentő szervezet orvosainak a segítségét kérték, akik a zimbabwei fővárosból repültek a helyszínre, hogy mielőbb meggyógyítsák a szerencsétlen állatot.

Willy nemi szerve körül súlyos gyulladásokat fedeztek fel az orvosok, és a herezacskója is duzzadt volt. “Elefántoknál még soha nem találkoztam ilyen problémával” – mondta Ottman.

elephant-rescue-kariba

Az elefántot egyébként nem volt nehéz felkutatni. Egy közeli településen bóklászott kínzó fájdalmával. „Őszintén mondom, számomra úgy tűnt, mintha segítségért fohászkodott volna” – mondta Ottman, akinek meggyőződése, hogy az elefántok hatékonyan tudnak egymással kommunikálni. Miközben Willyt ellátták, addig öt elefánt figyelte a távolból. „Mintha csak elefánttársai irányították volna ide, hogy segítséget kérjen az emberektől” – tette hozza a KAWFT munkatársa.

Az AWARE orvosainak végül sikerült ellátniuk Willyt. Az orvosok elmondták, hogy nagy valószínűséggel egy fertőzés miatt gyulladt be az elefánt pénisze. A felgyülemlett gennyes váladékot sikerült eltávolítaniuk, és a nemi szervet fertőtleníteniük, majd egy nagy adag antibiotikumot és gyuladáscsökkentőt adtak be.

Willy, miután felkelt, várakozó társai felé ballagott. Az egyik elefánt pedig az ormányával üdvözölte őt.

Fotok: africageographic.com

(Visited 17 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez