Majdnem 12 millió dollárba került eddig Ferguson

A Missouri állambeli város augusztus óta zavargások helyszíne, amikor egy helyi rendőr lelőtte az afro-amerikai Michael Brownt. A Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy a fegyvert elsütő rendőr nem követett el törvényszegést. Erre újabb tüntetéssel és agresszióval válaszoltak a helyiek.

Mivel a rendőrség önmagában képtelen lett volna megfékezni a tüntetőket, a város vezetése bevonta a Nemzeti Gárdát (nem összekeverendő az itthonival) és a közlekedésrendészetet. A két kiegészítő osztag együttes költségével jött ki végül a fenti végösszeg, a 11,7 millió dollár (kb. három milliárd forint), de ebben persze nincs benne a helyi rendőrség számára szükséges pénz.

Egyelőre nincs arról információ, hogy pontosan meddig van szükség a már említett szervezetek szolgálatára, így aztán az egyre növekvő költség végösszegét sem tudja senki megbecsülni.
“Ahogy befejeződtek a fergusoni akciók és a behívott erőkre nem lesz már szükség, azonnal nekiállunk a költségvetésnek, hogy pontos és végleges számokkal tudjunk előállni” – mondta a szövetségi szóvivő.
Úgy tűnik, a borsos áron megerősített Ferguson nem kap szövetségi támogatást, legalábbis a kormányzó szerint. Kurt Schaefer, aki a szenátusban képviseli az államot viszont azt ígérte, hogy hamarosan utánanéz, hátha sikerül anyagi támogatást szerezni a városnak.
Schaefer is csak annyit mondott egyelőre csak becslésekkel lehet dolgozni, így – amíg nem zárul le a külső erők bevonása – semmi biztosat nem tudhatunk.

Kép: Europress / Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez