A milliárdost az olajár és a váló feleség is húzza

Nem elég, hogy cégének értékét szinte elfelezte az olajár csökkenése, Harold Hamm olajmágnás kisemmizését ex-felesége is komoly sarcokkal kívánja folytatni: az egy milliárd dolláros neki ítélt vagyont újabb milliárdokkal akarja megtoldani.

Eléggé rossz évet tudhat maga mögött az amerikai olajmágnás, Harold Hamm. A legutóbbi hírek szerint jelentős mennyiségű – 68 millió dollár értékű – Continental Resources részvénnyel kellett fedezetet nyújtania egy kölcsönügyletéhez, melynek részleteit még a minapi Reuters-hír sem tudta nyilvánosságra hozni.

A komplikációkat a múlt évi olajárcsökkenésnek lehet betudni, mivel Harold Hamm nagymennyiségű részvényt  – a társaságban 68 százalékos tulajdonrészt – birtokol a jelentős olajkitermelő, feldolgozó részlegeket működtető társaságban. A tavaly évközben még 18 milliárd dolláros Hamm-vagyon 10 milliárd körülire zsugorodott. A mostanában kölcsönügyletre kényszerült üzletember számára azonban nem csupán a piaci folyamatok okoztak nehézséget, hanem a válása is. A távozó hitvese, Sue Ann Arnall olyan bírói döntést tudhat magáénak, amely mintegy egymilliárd dollárról szól. Egy 975 millió dolláros csekket ki is töltött Harold Hamm, de ex-felesége étvágya megnőtt, a CNNMoney minapi beszámolója szerint a hölgy az egy éve még 18 milliárd dolláros vagyonra hivatkozva tart igényt sokkal több pénzre. A már két éve elindult válás és vagyonmegosztás pillanatnyilat egy friss fellebbezésnél tart, a jogi végzettségű Sue Ann Arnall ugyanis csak átmeneti megoldásnak tekinti az egymilliárdos tételt.

Az oklahomai legfelső bírósághoz benyújtott igényét – a férj ügyvédje szerint – azonban el fogják utasítani, mivel a nő már elfogadta a bíróság által megítélt korábbi összeget. A Reuters úgy tudja, hogy a bíróság már engedte, hogy Hamm megtartsa 68 százalékos tulajdonrészét a Continental Resources-ben, már csak azért is, mert személyes vagyonának jelentős részét elvitte az olajár csökkenése. Ami a jövőt illeti, azt jósolják a milliárdosnak, hogy a piac további jelentős vagyonvesztést már nem eredményez számára.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez