Orgyilkosokat küld az Iszlám Állam a menekülő keresztények után

Egy több fős csoport állítólag már útra is kelt, hogy beszivárogjon a menekülttáborokba azzal a céllal, hogy keresztény menekülteket gyilkoljanak meg álmukban – írja a Sunday Express internetes híroldal.

Erre azután derült fény, miután az egyikük beismerte, hogy az Iszlám Állam küldte őt. Az illető azonban feladta magát, miután a hosszú meneteléstől begyulladt a lába. Azután döntött úgy, hogy hátat fordít az Iszlám Államnak, miután keresztény menekültek segítettek rajta. A muszlim férfi azt mondta a hatóságoknak, hogy az Iszlám Állam mindenre elszánt profi gyilkosokat küldött a közel-keleti és európai menekülttáborokba, hogy keresztényeket gyilkoljanak le, bosszúból. Az orgyilkosokat azonban roppant nehéz azonosítani, mivel a menekültek között elvegyülve, okmányok és iratok nélkül indulnak útra. Küldetésükről pedig csakis ők tudnak, senki más – mondta a nevét titokban tartó orgyilkos-jelölt.

„Olyanok, mint a maffia” – mondta egy ENSZ alkalmazott, aki félve a megtorlástól, nem volt hajlandó elárulni a nevét. A jordániai menekülttáborban dolgozó ENSZ-munkatárs a Sunday Expressnek nyilatkozott arról, hogy a radikális iszlamisták csoportosan hatolnak be a táborba. Előfordult már, hogy menekülteket gyilkoltak meg, de egyre gyakoribb, hogy fiatal lányokat rabolnak el, szexrabszolgának. A menekültek ezért reszketnek a táborban, sokan nem mernek elaludni, de még attól is félnek, hogy jelentsék a gyilkosságokat a hatóságoknak.

Az Iszlám Állam által küldött orgyilkosok a legfanatikusabb harcosok – mondta egy másik önkéntes a Christian Postnak: ő szinten egy jordániai menekülttáborban tevékenykedik. Azt állítja, hogy egy Észak-Szíriából származó férfi adta fel magát nem olyan régen, aki azt mondta nekik, hogy küldetése előtt komoly agymosáson ment keresztül az Iszlám Állam “jóvoltából”. Misszióját azonban ő sem tudta végrehajtani, állítólag a lelkiismerete nem engedte, hogy ártatlan keresztényeket gyilkoljon meg. Azt azonban ő is megerősítette, hogy az Iszlám Állam tényleg nagy számban küld orgyilkosokat a keresztényeket ellen, hogy soha ne térhessenek vissza szülőföldjükre.

Az Iszlám Állam ámokfutása miatt több tízezer keresztény menekült már el Szíriából. Az aleppói érsek pedig arra figyelmeztetett, hogy öt éven belül „eltűnhetnek” a  keresztények a Közel-Keletről, ha nem sikerült a radikálisok térnyerését visszaszorítani. Az Iszlám Állam fegyveresei rendszerint arra kényszerítik az általuk elfogott keresztényeket, hogy térjenek át az iszlám vallásra, mert különben kivégzik őket. Pontos adatok nincsenek arról, hogy a radikálisok hány keresztényt mészároltak már le Irakban és Szíriában, feltételezések szerint azonban a számuk elérheti a több ezret is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez