Postán küldtek egy halottat Oroszországból Izraelbe

Csomagként küldték Oroszországból egy tizenegy napja halott idős asszony testét Izraelbe, hogy ott temessék el – értesült a Jediót Ahronót című újság honlapja, a Ynet.

A tel-avivi Ben Gurion repülőtéren a hatóságok egy kartondobozban kedd reggel egy holttestet találtak, de a Moszkvából jött csomag mellett nem leltek semmiféle iratot, amellyel személyazonosságát megállapíthatták volna.

A merényletek halottainak azonosítására létrejött izraeli szolgáltatás, a Zaka felderítette, hogy egy tizenegy napja elhunyt nyolcvanéves asszonyt küldtek rokonai ilyen különös módon Izraelbe.

A holttestet rejtő kartondobozt a feladók alaposan nejlonba tekerték, de semmiféle iratot nem mellékeltek, így a külügyminisztérium és a Zaka Oroszországban élő képviselője segítségével sikerült csak kinyomozni, hogy Eszter Zizuva földi maradványait rejtette a csomag.

Az Izraelben fellelt rokonság a Ynetnek elmondta, hogy a halott nagyon jó asszony volt, akinek az volt az utolsó kívánsága, hogy Izrael földjén temessék el. A Zaka segítségével a család beszerezte a szükséges iratokat, és az elhunytat Asdódban örök nyugalomra helyezték. A Zaka képviselője a The Times of Israel című angol nyelvű honlapnak azt is elmondta, hogy két éve volt már volt egy hasonló esetük: akkor egy férfi egy repülőjáraton bőröndben szállította Izraelbe halott édesanyját, mert túl költségesnek találta a hivatalos procedúrákat.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez