A Szubszaharai Tagozat alakuló ülése az Iparkamarában

A BKIK (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara) székházában tartotta az alakuló ülését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szubszaharai Tagozata.

A nagy érdeklődéssel kísért eseményen köszöntőt mondott Dunai Péter az MKIK főtitkára, Dr.Kiss Zoltán a BKIK alelnöke és Kalonzo Muysoka kenya volt alelnöke.

k5

Az afrikai vendég aki korábban sok miniszteri posztot is betöltött országában, másodszor jár hazánkban most üzletemberként. Beszédében kiemelte, hogy Kenya gazdasága gyors ütemben fejlődik, évi 5-6% a GDP növekedése. Ez akár meg is duplázódhat, mivel néhány éve olajat találtak az ország területén. Véleménye szerint Kenya kiváló hídfőállás lehet a kelet-afrikai régióban. Az ország lakosságának átlagéletkora nagyon alacsony, sok és jól képzett a fiatal munkaerő. Fontosnak tartotta megemlíteni,hogy Máthé László nagykövet nagyon aktívan dolgozik a gazdasági kapcsolatok élénkítése érdekében.

k6

Szabó András a Külgazdasági és Külügyminisztérium egy éve alakult Afrika Főosztályának főosztályvezetője előadásában szintén a szubszaharai térség jelentőségét emelte ki.

k7

Az előadás után a megalakult tagozat elnökségi tagjait választották meg. Az elnök Dr. Kiss Zoltán lett, az alelnök Csonka Tibor.

k2

Az ülésen a Magyar Afrika Társaság több tagja is részt vett.

k1

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez