Mr. President – különleges interjú az AHU születésnapján

Vajon mi köti össze az 1990-es évek német együttesét, Mr. Presidentet és a magyar tinisztárt, Olivért a Középsuli sorozatból? A válasz a Magyar Afrika Társaság (AHU) és annak 10. születésnapi bulija.

Izgatott várakozással sürgött-forgott ma kora délután a Cafe 57-ben pincér és vendég Budán, a Pusztaszeri úton – ahogy a szülinapi ajándékozás előtt szoktuk. Az ünnepelt a Magyar Afrika Társaság (AHU), a kedvéért pedig két híresség is eljött az étterembe. Az egyikük Németországból érkezett. Emlékszik még Coco Jambóra? És arra, hogy a ’90-es évek slágerét a Mr. President együttes énekelte? Ők ma ott voltak a Cafe 57-ben. A népszerű magyar tinisorozat, a Középsuli sztárja, Olivér szintén.

welcome

A nyilvánvaló generációs különbség ellenére kellemesen elcsevegtek egymással. Megbeszélték, hogy Mr. President el van ájulva Budapesttől,. Úgy hallotta, hogy a magyar konyha nagyon finom, ezért izgatottan várta a halételeket a Cafe 57-ben. Különösen a harcsapaprikást, ami egyébként nagyon ízlett neki. Amikor jó étvágyat kívánt az ebédhez, a Mr. President frontemberét tiszteletbeli AHU-taggá fogadta a Magyar Afrika Társaság elnöke, Balogh Sándor.

ebed

Nem véletlenül hozta össze Olivért és Mr. Presidentet a Magyar Afrika Társaság. A szervezet célja, hogy leszámoljon a szokásos háborúkkal, járványokkal, szegénységgel küzdő kontinens képével. Afrika ma már nem ilyen, hanem egy urbanizálodó, fejlődő földrész, amely hamarosan a jövőnk gazdasági motorjává válik.

ebed2

A budapesti Októberfestre is elviszi ezt az üzenetet az AHU, a mostani rendezvény díszvendégeként. Ma estig afrikai családi nappal és természetesen Mr. President koncerttel ünneplik a 10. születésnapot a sörfesztiválon.

Fotó: Konkoly-Thege György

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez