Európai együttműködés az afrikaiakért

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Afrika Társaság (AHU) és a londoni székhelyű, Newham African Caribbean Resource Centre vezetője az AHU székházában.

“Ez két testvérszervezet közötti megállapodás: mindkettő az Európa Unióban tevékenykedik, és a kisebbségek képviseletéért és jogaiért küzd” – mondta Raymond Irambó, a Magyar Afrika Társaság főtitkára. “Mind az AHU-ban, mind az angliai testvérszervezetnél nagyon fontos szempont, hogy megfelelő szakértelemmel képviseljük azokat az afrikaiakat és kisebbségeket, akik második hazájuknak választották az Európai Unió egyik országát, jelen esetben Magyarországot vagy Angliát.”
IMG_1605
Az angol szervezet vezetője úgy nyilatkozott, hogy a Magyar Afrika Társaság az első olyan szervezet Közép-Kelet Európában, amellyel az ő egyesületük szerződést és együttműködési megállapodást írt alá. David O. Idiabana azt mondta: “rendkívüli kollégákat ismerhettem meg a magyarországi AHU tagjai között, akik fantasztikus munkát végeznek, nemcsak itt az országon belül, hanem szerte a világon. Azt gondolom, hogy ha együttműködünk hosszú távon, akkor együtt egyre hatékonyabbak és erősebbek tudunk lenni” – fogalmazott a Newham African Caribbean Resource Center vezetője.
IMG_1601
“Az együttműködés egyre nagyobb lehetőségeket nyit meg a különböző uniós pályázatoknál” – jelentette ki az aláírás után Omotunde Komolafe, a Magyar Afrika Társaság nigériai származású tagja. Hozzátette még, hogy az Unió sokkal könnyebben és több támogatást ad az olyan pályázatokra, amelyek a nemzetközi együttműködés égisze alatt születnek meg, ezért is nagyon fontos, hogy elindult az együttműködés az AHU és az angol szervezet között.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez