Körbeöleltük Afrikát – Félezres flashmob a Hősök terén

36 négyzetméteres Afrika-sziluettes molinó, 300 lufi és közel félezer ember – ez a Magyar Afrika Társaság (AHU) mai flashmobja számokban. Ezzel kezdetét vette az idén tízéves szervezet szülinapi programsorozata.

Közel félezren várakoztak izgatottan a Hősök terén, picivel négy előtt ma délután. A szülinapos Magyar Afrika Társaság flashmobjára sereglett össze a tömeg, majd körbeállták az óriási molinót, amely Afrika sziluettjét ábrázolja.

f12

f14

Akkora volt a zsivaj, hogy alig lehetett hallani a két műsorvezetőt, az AHU szóvivőjét, Kembe Sorelt és a Középsuli sztárját, Olivért. De végül is négykor csak elkezdődött az izgatott visszaszámlálás és a nullánál mindenki egyszerre kiáltotta: Boldog születésnapot! Majd ugyanebben a pillanatban összesen 300 léggömböt engedtek fel a levegőbe.

f13

f15

Az önfeledt ünnepléshez a Serengeti együttes szolgáltatja a fergeteges afrikai zenét. Míg a tömeg a Magyar Afrika Társaság munkatársaitól és a Középsuli sorozat szereplőitől vadássza az autogramokat, drón pásztázza a teret a légi felvételekért.

f16

f4

A mai flashmob után holnap rögtön folytatódik a születésnapi programsorozat Gödöllőn. A Belvárosi Napokon zenével, tánccal és standdal mutatják be Afrikát. Szeptember 16-án beszélgetéssel egybekötött filmklub lesz a budapesti Bálint Házban, a hónap végi Oktoberfesten pedig zenés-táncos családi napot rendeznek az Afrika faluban és Mr. President nagy koncertet.

f6

f17

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez