A milliomosok többsége Hillary Clintont szeretné elnöknek

Bár a gazdagokról azt tartják, hogy inkább a republikánusokra szavaznak, a CNBC felmérése nem ezt mutatja.

Az amerikai gazdasági televízió közvélemény-kutatása szerint az egymillió dollárnál nagyobb befektethető vagyonnal rendelkező amerikaiak 31 százaléka Hillary Clintonra adná le voksát az elnökválasztáson, ha most tartanák a választást. A felmérésben ötszáz milliomost kérdeztek meg. A csoportban egyenlő számban voltak demokraták, republikánusok és függetlenek.

A második helyen Jeb Bush volt floridai kormányzó, George W Bush testvére áll, 18 százalékkal. Természetesen a republikánus milliomosok körében Bush vezet 36 százalékkal. Clinton és Bush holtversenyben áll az ötmillió dollárnál nagyobb befektethető vagyonnal rendelkező milliomosok körében: mindkét politikust 27 százalék választaná közülük.

A CNBC a közvélemény-kutatásról szóló cikkében megjegyzi, hogy bár a milliomosok nagy hatással vannak az elnökválasztásra a pénzükkel és befolyásukkal, nem mindig bizonyultak jó előrejelzőknek arra, hogy ki fogja nyerni a választásokat. A 2012-es választások előtt például Mitt Romney republikánus jelöltek támogatták, 2008-ban pedig John McCaint.

Ugyanakkor szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a következő választás alatt nagy hatása lehet annak, hogy kit támogatnak, adománygyűjtési szempontból.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez