Titokzatos halálesetek Jordániában

Meghalt két sikeres és híres lánytestvér Jordániában. Állítólag öngyilkosok lettek. De ezt sokan kétségbe vonják.

A 45 éves Soraya és a 37 éves Jumana Saltit pénteken találták holtan, a nyomozás öngyilkossági ügyben folyik. A nővérek állítólag kéz a kézben leugrottak egy épülő ház tetejéről Ammanban. Nemcsak barátaik vonják ezt kétségbe: a közösségi médiában is sokan követelik, hogy minősítsék át az ügyet, gyilkosság címén folyjon a nyomozás.

Mert a neves családból származó testvérek imádták az életet, tele voltak ambícióval, kedvesek voltak és nagylelkűek. A volt jordán külügyminiszter, Marwan Muasher Facebook-oldalán azt írta: mindkét nő életigenlő volt, és nagyon tevékeny. Depresszónak soha nem volt nyoma rajtuk. Márpedig ő már régóta ismerte őket: ő volt Jumana kosáredzője, amikor az nyolc éves volt.

Sorayát két évvel ezelőtt beválasztották a 100 legsikeresebb arab üzletasszony közé is: ő volt az alapítója és a térségi igazgatója az Injaz al Arabnak, annak a non-profit szervezetnek, amely szegény sorsú fiatalokat oktat, készít fel arra, hogy elfoglalják a helyüket az üzlet életben, jártasságra tegyenek szert a pénzügyekben, és vállalkozói ismereteket szerezzenek szerte az arab világban. Egyik kollégája szerint mindenkinek segített, aki csak hozzá fordult.

A tstvére, Jumana a London School of Economics-on szerzett diplomát, a kormánynak dolgozott, és emellett stratégiai tanácsadója volt a PricewaterhouseCoopers-nek. Korábban évekig a királyi udvar alkalmazásában állt. Mindkét nőnek volt amerikai állampolgársága is, édesanyjuk, Rebecca Santi után.

Szóval sokan titkozatos történetet sejtenek a Santi nővérek halála mögött. És alapos nyomozást követelnek. Eddig annyit tudni, hogy a két nő pénteken a Bisharat Golfklubban járt Amman egyik déli kertvárosában, és röviddel azután, hogy távoztak onnét, már fel is fedezték a holttestüket a közelben. Egy egyiptomi ajtónálló bukkant rájuk, miután nagy puffanást hallott. Ő hívta ki a rendőröket. A halottkémektől egyelőre annyit tudni, hogy mindkét áldozatnál többszörös töréseket találtak.

A fotón: Soraya Salti, forrás: Twitter

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez