Itt a legbonyolultabb kínai írásjegy

A legtöbb iskolában elvárják Kínában, hogy a diákok pontosak legyenek, és gyakran megbüntetik őket, ha nem így tesznek. Egy bizonyos iskolában egy tanár bonyolult angol mondatokkal büntetette a pontatlanokat, mígnem rájött, hogy az egyik legbonyolultabb kínai írásjegy is kiváló büntetés lehet.

A japánok és a kínaiak számára írással büntetni a diákot valóban elrettentő lehet, és utána kétszer is meggondolják, hogy késsenek-e az óráról. A bonyolult írásjegyek megjegyzése ezen országokban hosszú évekbe telik.

A kínai iskolák rengeteg elméleti tárgyat oktatnak, és egyik fontos elvük az oktatásban a pontosság. Wang Sijun pedagógus is ezt tartja fontosnak órái során egy egyetemen. Wang tanítványai 1000 angol szót másoltak le büntetésből, ha nem érkeztek időben órára. Aztán rájött, hogy egy idő után ez nem nagy kihívás, mert a diákok gyakran használják írásban az angol szavakat. Egy utazása során a tanár rátalált egy szokatlan kínai szóra, amiről a helyiek azt állították, hogy a legbonyolultabb kínai írásjegy a nyelvben. Ekkor jött az ötlet, hogy ezer angol szó helyett ezt az írásjegyet íratja le ezerszer a késő diákokkal.

d1384706

Az írásjegy 56 vonásból áll, és Biang-nak kell olvasni, ami egy helyi híres tésztafajtát takar, közismert nevén a Biang Biang Tésztát.

d1384705

Az első diákok, akik egy nagy adag Biang kezelést kaptak, azt hitték tanáruk viccel. Azonban ami a lapok számát illeti 1000 kínai írásjegy kevesebb, mint azonos számú angol szó. A hallgatók állítólag egyébként bedobták a törölközőt körülbelül 200-nál, és megígérték a tanáruknak, hogy soha többé nem késnek.

Voltak viták arról, hogy a Biang valóban a legbonyolultabb írásjegy-e, de abban biztosak lehetünk, hogy hatására a diákok két dolgot megtanultak: hogy legyenek pontosak, és hogy hogyan kell leírni az 56 vonásos írásjegyet.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez