Megpróbálta lefejezni a kisfiút a háztartási alkalmazott

Szaúd-Arábiában azt javasolja a rendőrség minden családnak, hogy tartsa rajta a szemét a gyerekein és az alkalmazottain. A felhívás előzménye a hét talán leghátborzongatóbb híre.

A rijadi család nemrég bővítette a háztartási alkamazottak csapatát egy etióp nővel. Aki nem volt éppen a hivatása csúcsán, és elég furcsa is volt a háziak szerint, nem beszélt senkivel, néhány szót mormolt csak maga elé álló nap – írja a szaúdi Sabq hírportál.

A fiatal nő még csak öt napja volt a családnál, amikor éjjel az anya kiáltozást hallott 3 éves kisfia szobájából. Amikor belépett, az új alkalmazottat látta a gyerekágy mellett, amint egy késsel megpróbálja átvágni a kisfiú torkát. A gyerek háta és arca, füle már vérzett, azokat már eltalálta a kés. A nő a “halál” szót mormolta. A berohanó anyának sikerült letepernie és kicsavarnia a kést a kezéből, aztán a vérző kisfiúval az utcára rohant. Segítségért kiáltozott, egy autós felvette és a kórházba vitte őket. A késelő nő az eset után felvágta az ereit, de nem halt meg, őrizetbe vették.

Az Arab News szerint nem ez az első ilyen eset Szaúd-Arábiában. A hatóságok most arra figyelmeztetnek, hogy mindenki folyamatosan figyelje a háztartási alkalmazottai viselkedését, hogy azonnal közbe tudjon lépni, ha azok valami furcsát készülnek tenni.  És arra is, hogy legyenek óvatosak, bánjanak körültekintőbben a házuk népével, mert az ilyen támadások hátterében nem egyszer az áll, hogy az alkalmazottak kiborultak a rossz bánásmódtól, vagy attól, hogy minden joguktól megfosztották őket. A szaúdi háztartásokban külföldieket alkalmaznak, többnyire az ázsiai országokból. A szoba- és konyhalányok, takarítónők, dadák és mindenesek gyakran számolnak be visszaélésekről, kínzásokról, erőszakról és megaláztatásról.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez