Hú – így vezet egy tízéves a sztrádán csúcsforgalomban

Azt hiszem, nem akarok találkozni vele az autópályán. De a reakciókból úgy tűnik, hogy mások sem.

Pedig egyre gyakoribb az ilyen jelenet – igaz, nem nálunk, hanem Szaúd-Arábiában. Ezt a Gulf News írja, szerinte sokaknál kiverte a biztosítékot az a videó, amely nemrég tűnt fel közösségi oldalakon.

Egy kis kölyök látható rajta, nem lehet több 10 évesnél, vezetés közben. Keményen megharcol azért, hogy kilásson a kormánykerék mögül, de ez egy picit sem zavarja abban, hogy rendületlenül rója az utat a csúcsforgalomban, a Hamarain autópályán, a Vörös-tenger és Medina között.

A videót egy másik kocsiból vették fel. A forgalom torlódik, a sofőrnek, aki alig lát valamit belőle, ügyesnek kell lennie, ha boldogulni akar.

A kommentelők egy része szerint jól meg kéne büntetni, aki hagyta ezt. Ha másért nem, hát azért, hogy ne veszélyeztessen – másokat. A közlekedési rendőröknek pedig résen kéne lenniük.

De vannak, akik dicsérik a kissrác ügyességét, és egyébként is: az, hogy ilyen fiatalon meg akar tanulni vezetni, igazán pozitív dolog. Különben is: a fiú nagyon koncentrált, jobban vezet, mint sok öreg.

De a videót készítő autós is kapott hideget-meleget, mert törvényt sértett azzal, hogy vezetés közben filmezett. Egyébként is: mi köze hozzá?

Most már csak azt nem tudjuk, hogy a rendőrség mit szólt a dologhoz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez