Ez van Párizsban két nappal a vérengzések után

Pénteken terrortámadás érte Párizs több helyszínét is, melyben összesen 132-en vesztették életüket és további száz civil van válságos állapotban.

A közel-keleti terroristacsoport, az Iszlám Állam magára vállalta vérengzéseket, de ezt egyelőre nem erősítették meg a nyugati hatalmak és titkosszolgálatok. A HVG értesülései szerint három terroristacsoport összehangolt támadásáról volt szó, a francia rendőrség és katonaság még aznap este hét terroristát ártalmatlanított, viszont arról ködös az információ, hogy hányan lehettek összesen, így azt sem tudni, hogy hányan menekültek el sikeresen.

Az egyik merénylőt sikerült azonosítani, ő egy 29 éves francia állampolgár és nem ez az első, hogy a hatóságok hallottak róla. A támadásban részt vett két másik terrorista is, akik Görögországon keresztül mentek Franciaországba még októberben, a menekültek útvonalán.

Eközben az egész világot megrázta az értelmetlen agresszió, Franciaországban és több más országban is tömegek gyűltek össze, hogy megemlékezzenek az áldozatokról.

Természetesen szükségállapotot hirdettek az országban, amit három hónapra hosszabbítanának, ehhez azonban módosítani kell bizonyos törvényeket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez