Döntetlenre végződött az argentin elnökjelöltek vitája

Az elemzők szerint nehéz eldönteni, hogy a hétvégén vajon a kormánypárti Daniel Scioli, vagy az ellenzéki Mauricio Macri került ki győztesen az elnökjelöltek között tartott vitából.

Rosario Lufrano argentin újságíró szerint a jobbközép Cambiemos (Változtassunk) jelöltje, Macri némileg feszülten kezdett, ám kérdései jóval lényegre törőbbnek bizonyultak, mint a baloldali Frente para la Victoriát (Front a Győzelemért) képviselő Daniel Scioli válaszai.

“Kezdetben a Cambiemos jelöltje jobban kérdezett, rámenősebb volt, Scioli pedig sok esetben kikerülte az egyenes választ”

– fejtette ki Lufrano a Sputnik orosz hírügynökségnek.

Az elnökjelölti vita egyébként a hazai politikacsinálástól nem sokban különböző, jellemzően argentin stílusjegyekkel tarkítva zajlott. Macri és Scioli kölcsönösen krónikus hazudozónak titulálták egymást, elegánsan kikerülve azokat a kényes témákat, amelyek a választókat valóban érdekelnék.

Az Infobae argentin hírportál tulajdonosa, Daniel Hadad szerint sem lehet győztest hirdetni a párbeszéd után. Macri keményebben kezdett, azonban nem tudta megtartani a lendületét – mondta Hadad.

A helyi közvélemény-kutatások azonban ellentmondanak a két médiaszakértő véleményének, hiszen hivatalos statisztikák szerint a kormánypárti Scoli fölényes győzelmet aratott Macri fölött.

November 22-én vasárnap 32 millió argentin állampolgárt várnak az urnákhoz, hogy az október 25-én tartott első fordulóban továbbjutott Macri és Scoli közül válasszák ki az ország leendő elnökét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez