Katonák és rendőrök lőttek egymásra az élelmiszerjegyekért

Katonák és rendőrök estek egymásnak Mogadishu közvetlen közelében, ahol éppen élelmiszerjegyeket osztottak szét a rászoruló emberek számára. A lövöldözéseben legkevesebb 7 ember veszítette életét és 12 megsebesültek.

A lövöldözés a szomáliai főváros közvetlen közelében található Afgoye településen történt, ahol egy menekülttábor található. A rendőrök itt osztottak szét élelmiszerjegyeket a rászoruló emberek számára, de miután megjelentek a katonák, elszabadult a pokol. A sorban álló emberek kereszttűzbe kerültek, miután a katonák és rendőrök tüzet nyitottak egymásra. A halálos áldozatok többsége tőként idősebb nő és férfi.. Szemtanúk azonban jelezték, hogy az áldozatok között gyerekek is voltak.

Azt nem tudni pontosan, hogy mi váltotta ki az indulatokat a rendőrök és a katonák között, akik állítólag egy oldalon állnak. A szomáliai hatóságok, illetve a központi kormány még nem nyilatkoztak az ügyben. Túlélők azonban biztosra veszik, hogy a lövöldözés az élelmiszerjegyek miatt robbant ki. Ezekkel a cédulákkal lehet ugyanis hozzáférni az ingyenes külföldi élelmiszer segélyekhez.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a kormányerők katonái között egyre nagyobb az elégedetlenség, mivel hónapok óta nem kapják meg a fizetésüket és az ellátásukra is panaszkodnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez