Amerikai és orosz áldozata is van a bamakói túszdrámának

Egy amerikai állampolgár is életét vesztette a bamakói Radisson Blu szálloda elleni terrortámadásban – közölte helyi idő szerint péntek este a washingtoni külügyi tárca. Moszkva pedig orosz áldozatokról tájékoztatott, de pontos adatokat még nem közölt.

A terrorakció következtében, amelyet az al-Murabitun iszlamista szervezet vállalt magára, a mali hatóságok bejelentése szerint 27-en vesztették életüket, beleértve az öt támadót is. (Amerikai biztonsági szervek gyanúja szerint valóban ez a szervezet és az Iszlám Maghreb al-Kaidája (AQIM) állhatott a támadás mögött, nem pedig az Iszlám Állam, vagy a Boko Haram.)

John Kirby, az amerikai külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy az Egyesült Államok „körülbelül egy tucatnyi” állampolgárát mentették ki a hotelből. A tárca együttérzését fejezte ki az amerikai áldozat hozzátartozóinak. Kirby szerint amerikai katonák vagy hivatalos személyek nem vállaltak „aktív” szerepet a túszejtők elleni harcban. Azok, akik segítettek a túszoknak, korábban is a térségben tartózkodtak.

Közben ma reggel az Interfax orosz hírügynökségnek az orosz külügyminisztérium képviselője, Maria Zaharova megerősítette, orosz állampolgárok is vannak a 27 áldozat között. Amint megbízható információt kapnak az áldozatok pontos számáról és személyazonosságukról, tájékoztatják a közvéleményt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez