Halálos áldozatokat követelnek az amerikai áradások

Legkevesebb hárman meghaltak az Egyesült Államok déli részén az elmúlt napokban a heves esőzések kiváltotta áradásokban és több ezer ember volt kénytelen elhagyni az otthonát.

A Louisiana, Arkansas, Tennessee, Texas és Oklahoma államokban leesett nagy mennyiségű csapadék miatt több mint háromezer házból költöztették ki a lakókat. A víz több helyen elöntötte az utcákat. Egy rendőrségi szóvivő a CNN hírtelevíziónak elmondta, hogy háztetőkről, fák és autók tetejéről is mentettek ki embereket.

Louisiana államban 16 kisebb településen szükségállapotot hirdetett ki John Bel Edwards kormányzó. A louisianai Bienville-ben szerdán egy férfi akkor vesztette életét, amikor autóját elsodorta az ár. Oklahomában egy 30 éves férfit egy folyó megáradt mellékága sodort magával, Texasban pedig egy férfit a kajakjában sodort el a víz.

Bossier Cityben 3.500 ház kiürítését rendelték el elővigyázatosságból, mert egy közeli víztározóban a vízszint veszélyesen magasra emelkedett. Az időjárás-előrejelzések szerint a következő napokban további csapadék és áradások várhatóak az érintett területeken.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez