Beleesett egy férfi a Yellowstone gejzírébe

A baleset kedden történt, a hatóság szerdán felhagyott a holttest keresésével a forró és savas vizű tóban, ahol csak néhány személyes tárgyát találták meg.

Halottnak nyilvánítottak egy férfit, aki a gejzíreiről világhírű amerikai Yellowstone nemzeti park egy forró vizű tavába esett kedden – írja a BBC hírportálja a természetvédelmi terület szerdai közleményére hivatkozva.

A Yellowstone munkatársai szerint a 23 éves Colin Nathaniel Scott letért az ösvényről, ezután eshetett a Norris-gejzír medencéje nevű terület egy forró vizű tavába. A hatóság szerdán felhagyott Scott holttestének keresésével a forró és savas vizű tóban, ahol csak néhány személyes tárgyát találták meg.

A Yellowstone e területén a vékony kőzet alatt folyó víz hőmérséklete a 93 Celsius-fokot is elérheti. A kőzet igen törékeny, néhol annyira vékony, mint a jéghártya – mondta a BBC-nek Charissa Reid, a Yellowstone egyik szóvivője.

A nemzeti park szerint Scott és testvére mintegy 200 méterre távolodott el a kijelölt turistaösvénytől. A balesetről a testvér értesítette a park vezetőit. A férfit már kedden halottnak nyilvánították.

A Yellowstone arra kéri látogatóit, hogy a gejzírek vidékén ne térjenek le az utakról, és ne közelítsenek a vadállományhoz. Szombaton egy 13 éves fiú szenvedett égési sérüléseket, miután az apja, aki a karjában vitte, belecsúszott egy gejzírbe. A park munkatársai szerint ez a páros is letért az ösvényről.

Májusban egy kanadai turista pakolt be egy bölényborjút az autójába, elmondása szerint azért, mert aggódott miatta, hátha fázik. Ezután a csorda nem fogadta vissza a borjút, később el kellett őt altatni.

Kép: Gejzír a Yellowstone területén (Wikimedia Commons)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez