Libanoni modell Argentína új first lady-je

Vasárnap választotta meg Argentína új államfőjét. Az ellenzékből jött, 56 éves Mauricio Macri oldalán egy libanoni-szíriai származású textilipari vállalkozónő áll.

Juliana Awada már a harmadik felesége a sokak szerint karizmatikus, ám mindenképpen jóképű új argentin elnöknek, Buenos Aires volt polgármesterének. A 41 éves egykori modell apai nagyapja Libanonból, méghozzá a Csontváry képeiről is ismerős Baalbekből érkezett Argentínába, 80 évvel ezelőtt. Édesanyja családja szíriai. Juliana Awada fiatalabb korában modell volt, és később is a divatiparban maradt, vállalkozóként. Ami tulajdonképpen természetes: a családjáé az egyik legnagyobb divatház Argentínában.

1817172w460

A La Nacionnak még 2012-ben adott interjút. Ebben elmesélte, hogy az édesapja liberális muszlim, akinek semmi ellenvetése nem volt, amikor az egyik lánya templomban esküdött, a másik meg egy zsidóhoz ment férjhez. Julianának négy lánytestvére van, ketten közülük szintén sikeres vállalkozók, egyikük képzőművész, a negyedik meg színésznő. Macriéknak egy kislányuk van, a négyéves Antonia. A pár 2009 őszén egy edzőteremben találkozott, és egy évvel később már össze is házasodtak. Abban az évben lett Mauricio Macri Buenos Aires polgármestere. A felesége már akkor is segített neki a politikában, és vélhetően most sem lesz ez másképp.

1954574

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez