Egy falunyi embert ölnek meg Indiában az elefántok

Sok száz ember és elefánt hal meg Indiában amiatt, hogy az elefántok nem elégszenek meg a védett területeik méretével, a vadorzók pedig nem akarnak lemondani az állatok csontjáról.

Minden évben legalább 350 embert ölnek meg az elefántok Indiában, ezen kívül több száz otthont és több ezer hektár földet dúlnak fel – írta a Times of India. A lap az adatokat az indiai állatorvosok szövetségének tanulmánya alapján közölte szerdai számában. Az elektromos kerítések és a mély árkok sem alkalmasak arra, hogy távol tartsák a vastagbőrűeket a földektől. A védelmi projektekbe gyakran az érintett falvak lakóit sem vonják be, a kerítéseket rosszul építik meg és alig ellenőrzik.

Hivatalos adatok szerint Indiában 30 ezer elefánt él. Számuk növekszik, mivel az állatokat 28 elefántrezervátumban őrzik.

Az ország vadállatainak védelmével foglalkozó központi szervezet szerint 2008 és 2011 között 121 elefántot öltek meg vadorzók. Ötven további egyed balesetekben, az utakon vagy a síneken vesztette életét, 111 elefánttal áramütés végzett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez