Orosz “titkosügynököt” fejezett le az ISIS

Bizonyítottan lefejezés történik azon a videón, amit legutóbb tett közzé az Iszlám Állam. De azt még senki sem tudta hitelt érdemlően megűllapítani, hogy kié. A terrorszervezet mindenesetre azt állítja, hogy egy orosz kémet végzett ki.

Az ISIS szerint már tavaly óta kémkedett Szíriában és Irakban a terrorszervezet után a férfi, mígnem elkapták – jelentette a SITE megfigyelő csoport. Amelyik a nap 24 órájában pásztázza a  világhálót, hogy rátaláljon a dzsihádisták videóira. Tevékenységéről ITT írtunk.

A videón a férfi narancsszínű ruhában ül, és arról számol be részletesen, hogyan szervezték be az orosz titkosszolgálatok. Aztán, egy másik, külső helyszínen az Iszlám Állam egyik fegyverese oroszul fenyegeti meg támadásokkal Oroszországot és személyesen Putyin elnököt, majd elvágja a túsz torkát, és levágja a fejét.

A terrorszervezet korábban nem jelezte, hogy orosz túsza volna, mint ahogy Moszkva sem tett említést ilyesmiről. A SITE szerint a videó Rakka tartományban készült, az ISIS szíriai központjában.

Az orosz belbiztonsági szolgálat, az FSZB nem volt hajlandó kommentálni, és egyelőre az orosz külügy sem szólalt meg – írja a Reuters.

Az Iszlám Állam sok lefejezős videót tett már közzé – nyugati túszokét és közel-keletiekét: olyan katonákét, akik harcoltak ellene, vagy olyan muszlimokét, akik elutasították az ISIS-t.

Fotó: screenshot a YouTube-ról

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez