Venezuela elnöke: Barack Obama

Nagyon fel tudunk háborodni a média tárgyi tévedésein, elírásain, hacsak nem a szilveszteri bakiparádét nézzük. Ezúttal az amerikai CNN spanyol nyelvű kiadása nem tudta, mit is elnököl Barack Obama.

Éppen a San Bernardinó-i vérengzéssel kapcsolatban nyilatkozott Barack Obama a CNN spanyol nyelvű adásában, amikor hirtelen kommentek tömege érkezett a közösségi média különböző csoportjaiba. A nézők ugyanis azonnal kiszúrták Obama hibás titulusát. Az Egyesült Államok helyett, Venezuela elnökének nevezte őt a felirat a képernyőn.

obamavenezuela

Hogy pontosan mennyi idő után javították a hibát, arról nem számolt be a szemfüles Russia Today, az orosz kormány angol nyelvű szócsöve. Mindenesetre a baklövés ténye ma már futótűzként terjed az interneten.

A Venezuela elnökének nevezett Obama egyébként éppen terrortámadásnak nevezte a kaliforniai San Bernardinó-ban történt múlt heti vérengzést tévényilatkozatában. Szintén hangsúlyozta, hogy korlátozni kell a lőfegyverek értékesítését terroristagyanús személyek részére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez