Újfajta teleshop indul Amerikában – a GunTV-n fegyvereket vehetünk

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokban eddig nem volt elég egyszerű fegyverhez jutni. Legalábbis egy új tévécsatorna ezen nehézséget akarja áthidalni azzal, hogy először napi hat, majd később 24 órában sugározza az itthon is ismert teleshop stílusú adásokat – csak ezúttal nem serpenyőket és kondigépeket vásárolhatunk néhány perc alatt, hanem halálos sérüléseket okozó fegyvereket.

A tervek szerint január végén indul be a csatorna, és azonnal megrendelhetjük a felkínált fegyvereket. Ezután egy központi cég, a Sports South felveszi a rendelést és továbbítja a termékeket a megrendelőhöz legközelebb eső fegyverboltba. Elég valószínű, hogy mielőtt átadják a fegyvereket, át kell menni egy ellenőrzésen, mely során azt nézik meg, hogy az illető volt-e már büntetve, illetve követett-e már el erőszakos bűncselekményt a múltban.

A fegyverviselés mellett állók szerint ez tökéletesen elégséges védelem az olyan lövöldözésekkel szemben, amelyek szinte már napi szinten fordulnak elő az Egyesült Államokban. Arról már nem szól a fáma, hogy mi van azokkal, akik éppen a most megvásárolt fegyverekkel tervezik elkövetni életük első (és sokszor utolsó) erőszakos bűncselekményét. A múlt héten például Kaliforniában (amely az egyik “legszigorúbb” állam a fegyverviselést tekintve) volt lövöldözés egy összejövetelen, melyben 14-en meghaltak és 21-en megsebesültek.

Azonban tudnunk kell, hogy Kaliforniában tilos például automata gépfegyvereket eladni. Így aztán csak pisztolyok és vadászpuskák kerülhetnek elő. Elvben.

Sokan az állandósuló vérengzéseknél és a rengeteg halálos áldozattal járó fegyverviselésnél azonban fontosabbnak tartják azt, hogy a “tisztességes emberek élhessenek jogaikkal” és vásárolhassanak szabadon fegyvert. Talán nem is érdemes még arról is beszélni, hogy az áldozatok között rengeteg gyerek van, aki véletlenül találja meg a nem megfelelően elzárt fegyvert a lakásban és magát vagy mást talál el vele.

Mindenesetre ha eddig nem volt kedve vesződni Amerikában azzal, hogy elmenjen egy fegyverboltba, akkor most megrendelheti az árut telefonon – majd ugyanúgy elmehet érte egy fegyverboltba. Már előre nagy sikereket lehet jósolni a GunTV-nek.

Fotó: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez