Egy 21. századi, 17 éves énekesnő Kairóból

Nathalie Saba nemrég írta alá élete első szerződését a Sony Music Middle East-tel. És mostanában adta ki első szólóalbumát is, Hó címmel. Ennek a zenei vidóját már sok tízezren nézték meg VEVO csatornáján. De ki is ez a 17 éves lány?

Mindenekelőtt az egyik legizgalmasabb művész, aki az elmúlt években feltűnt a Közel-Keleten. Ezt a szórakoztatóipari oldal, a Weekly Diary írja róla. De hogy ezen túl ki ő, azt ő maga mondta el az Al Arabiya televíziónak.

Kairóban nőtt fel, és mióta az eszét tudja, mindent megkérdőjelez széles e világon. Főként az élet és a létezés kérdéseit – meséli. Szereti, ha köze van a körülötte lévő emberekhez, és nem tudott jobb módot találni ehhez az énelésnél. Két lábbal áll a földön, és szenvedéllyel áll hozzá mindenhez, amit csinálni szeret. És ez az éneklés mellett az, hogy inspirálja az embereket.

Kisgyerekként lépett fel először és készített felvételeket – akkor még egy kórus tagjaként. Egyből rájött: ez az, amit élete hátralévő részében csinálni akar. Az éneklés. Amikor 13 lett, már egy bandával állt színpadra, méghozzá jó nagyra, Kairóban. Ezt 16 éves koráig csinálta, és akkor, vagyis egy évvel ezelőtt úgy döntött: már elég tapasztalatot szerzett a szólókarrierhez.

Ennek persze ára van: az iskolán és a dalszerzésen kívül más nem fér bele most az életébe. De szeret keményen dolgozni, és a szenvedély megkönnyíti a dolgokat. Meg az is, hogy a család támogatja: a nővére és az édesanyja ugyanolyan izgatott amiatt, ami vele történik, mint ő maga.

A Hó című dalt, ami az áttörést hozta meg neki, tényleg a hó ihlette. Persze nem Egyiptomban, hanem Svédországban bámulta a hópelyheket az ablakon át. Három napja volt ott, és már meg is született a szöveg. Arról szól, hogy nem minden feltételnül olyan szép kívülről, mint belülről – magyarázza. Egy lány van benne, aki éppen most jutott el addig, hogy végre a helyes szemszögből kell szemlélnie a dolgokat. Lehet szó a szerelemről, vagy a barátságról.

Szereti, ha a dolgok igaziak a dalaiban. A most készülő, debütáló albumán szereplő dalok zenéje más és más, ám a szövegek valamilyen módon egymásba érnek, és már alig várja, hogy az emberek is hallgathassák.

Azért ment Svédországba, hogy rögzítsék az albumot. Életében lőször hagyta el Egyiptomot egyedül, és félt. Mert nem volt nagy tapasztalata abban, hogyan álljon meg a saját lábán, és a tét is nagy volt: az első album. Amihez igazán jó dalok kellenek, mert hosszú ideig ez fogja őt képviselni különböző emberek előtt, szerte a világon – mondja.

De amint megérkezett, és találkozott a Sony Music merketing-igazgatójával, Hania Refaattal, és nekiláttak a munkának, megkönnyebbült. Nem volt nehéz szót értenie a producerekkel sem.

És hogy mi volt a legnehezebb eddigi karrierjében?

“Maga a tény, hogy Egyiptomban élő fiatal lány vagyok, aki az álmait próbálja követni. Az emberek nem igazán nyitottak Egyiptomban, így minden nehezen ment. De az édesanyám nagyon támogatott, és mindig megvédett, amikor mások helytelenítették az életstílusomat és a karrieremet. Ez aztán sokkal könnyebbé tette a dolgot.”

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez