A dél-koreaiak hisznek az újraegyesítésben

A dél-koreaiak 82 százaléka hisz abban, hogy az Észak-Koreával való újraegyesülés szükséges – derül ki egy friss felmérésből.

A felmérés szerint 10-ből 8 koreai vallja, hogy szükséges a két Korea újraegyesülése. A Nemzeti Egyesítő Tanács 1000 felnőtt embert kérdezett meg a múlt hónapban Dél-Koreában, és 82 százalékuk vélte így, míg 15,2% szerint egyáltalán nincs erre szükség.

A felismerés, hogy a megosztott félszigetnek ismét egységessé kell válnia, folyamatosan növekszik az emberekben. 2013. októberében még 71% volt a most 82 százalékos arány – írja a Korean Times.

A válaszadók szerint a politikának és az elnöknek jobban kellene összepontosítania Dél és Észak együttműködésére, az észak-koreai atomkérdésre, fel kellene készülnie az egyesítésre, és támogatnia kell az északiak megélhetését.

Ami a gazdasági szankciókat illeti, sokan úgy vélekednek (64,4%), hogy a „szükséges intézkedéseket fenn kell tartani, míg Észak-Korea nem hoz felelős döntéseket”, miközben 23% szerint „még ha Észak nem is hoz felelős döntéseket, a szankciókat meg kellene szüntetni”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez