Megeszi-e a szibériai tigris a kecskét? Kérjük a téteket!

November 26-a óta él békés egyetértésben egy szibériai tigris és egy kecske Oroszországban. Arra azonban nem vennének mérget a szakértők, hogy ez sokáig így is marad.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nagy meglepetés érte a Primorszkij Szafari-park gondozóit, amikor meg akarták etetni Amurt, a szibériai tigrist. Az ebéd gyanánt érkező kecskét ugyanis nem falta fel a ragadozó. Még akkor sem, amikor kedvenc fekhelyére befészkelte magát a szemtelen kecske.

A helyzet azóta sem változott. Az egész internet figyeli Amur és az időközben Timurnak elnevezett kecske mindennapjait. Sőt a hírügynökségek is. December elején például az Interfax számolt be arról, hogyan tanította vadászni a kecskét a tigris, és hogyan ivott Amur vizéből Timur.

Összeköltözésük okait a WWF Oroszország munkatársa, Vlagyimir Krever magyarázta meg a kezdetekkor. Ragadozó és áldozat barátsága valójában nem szokatlan. Jelen esetben egész egyszerűen a kecske érkezésekor nem volt éhes a tigris. Az állatok között kialakult kontaktus miatt Amur nem tekinti zsákmánynak Timurt.

Könnyen változhat azonban ez a barátság. Krever szerint akkor, amint Amur megéhezik. Erre 80 százalékos esélyt lát a novoszibirszki állatkert macskaszakértő igazgatója, Rosztyiszlav Silo. Viszont Timurnak ettől még nem kell kétségbeesnie. „Lehet, hogy nem eszi meg, ilyen is előfordul” – idézte Silo reményteljes szavait a TASZSZ hírügynökség.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez