Kepler helyett Namek

Dragon Ball rajongók petíciót írnak alá, hogy a Kepler 22b bolygó nevét hivatalosan is változtassák Namekra.

A kérdés az: ki nyeri az epikus csatát? Johannes Kepler, vagy a démonkirály Piccolo? A Magyarországon is nagy sikerrel futott japán Dragon Ball sorozat egyik közismert szereplője Piccolo, vagyis a magyar szinkron szerint „Ifjú Sátán”, aki a történet szerint a Namek nevű zöld bolygóról érkezett a Földre. A sorozatban később fel is fedezik, sőt el is pusztítják a bolygót, amit végül újrateremtenek egy kívánság segítségével, hogy a Namekok népe tovább éljen.

A Namek bolygó a sorozatban.
A Namek bolygó a sorozatban.

2011. december 5-én a NASA Kepler űrteleszkóp megerősítette, hogy létezik egy eddig ismeretlen bolygó. Mivel a bolygó a Kepler 22 elnevezésű csillag körül kering, a tudósok Kepler 22b-nek nevezték el. Miközben  tiszteli Jahonnes Kepler munkásságát, az amerikai Lou Earley úgy gondolta: mégis meg kellene változtatni a bolygó nevét. Méghozzá Namekra.

np-3
Kepler 22b

Earley komolyan veszi az ügyet. Elindított egy online petíciót a Change.org nevű oldalon, és azt tervezi, hogy benyújtja a Nemzetközi Csillagászati Szövetségnek, ami az égitestek elnevezéséért felelős. Ez persze szerinte nem csak a sorozat rajongásáról szól, de Earley arra is rámutat, hogy a Kepler 22b rettenetesen hasonlít a Namekra.

Namek bolygó
Namek bolygó

A petícióra még lehet szavazni, ebben a pillanatban több mint 119 ezren csatlakoztak.

dfhgfzgjhgjhg

A petíció linkje IDE KATTINTVA elérhető.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez