Meglépett Pekingből a kommunista lánybanda

Indoklás nélkül lemondta pekingi koncertjét, és néhány órával a szombati előadás kezdete előtt távozott a kínai fővárosból az a csak lányokból álló észak-koreai popegyüttes, melyet Kim Dzsong Un, az állam vezetője hívott életre.

Az első észak-koreai állami popbanda, a Moranbong tagjait szombat délután az észak-koreai nagykövetség autói a pekingi repülőtérre vitték, ahonnan hosszú várakozás után az észak-koreai Air Koryo gépén távoztak – tudósított a Sina.com kínai hírportál.

A kínai Előadóművészek Nemzeti Központjának egyik munkatársa elmondta, hogy a színházukba tervezett, zárt körű fellépést törölték, az indokról azonban nem szólt. A velük együtt érkezett észak-koreai kórus is lemondta előadását.

A koncertre meghívottak köréről a színház dolgozói nem adtak felvilágosítást. Az észak-koreai állami média korábbi közlése szerint „baráti látogatásról” lett volna szó.

A Szöuli Egyetem Észak-Korea-szakértője, Kim Jong Hjun szerint a koncert váratlan lemondása talán azzal függ össze, hogy a Moranbong vezetője állítólag Kim Dzsong Un barátnője volt, és a híresztelések alááshatják az állami vezető „tekintélyét”.

Fotó: YouTube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez