Lehet, hogy már Trump az elnök? – Egyre több muszlimot parancsolnak le Amerikába tartó gépekről

A 11 fős család Disneylandbe indult, ám az amerikai rendőrök nem engedték, hogy felszálljanak a gépre. Úgy érezték, valójában terrortámadást szerettek volna elkövetni, és nem Miki Egeret látogatni.

Egy brit muszlim család Disneylandbe szeretett volna menni. Azonban a londoni Gatwick repülőtéren, a Los Angelesbe tartó járatra az amerikai belbiztonságiak nem engedték fel őket. A 11 fős családnak nem indokolták meg, miért nem szállhatnak fel a gépre, annak ellenére, hogy a december 15-re tervezett utazást megelőzően online megkapták az utazási engedélyt.

Vezető politikusokat is bevontak az ügybe, mivel egyre több brit muszlimnak tagadják meg az Egyesült Államokba való utazást, minden indoklás nélkül. Egyesek szerint az információ hiány csak táplálja a haragot a muszlim közösségekben. Donald Trump kijelentése, miszerint minden muszlimnak tiltsák meg az Egyesült Államokba való bejutást, szintén hozzájárult a feszült légkörhöz.

Az Egyesült Államok belbiztonsági tisztviselői egyelőre nem nyilatkoztak, hogy miért nem engedték be a családot az országba – írja a The Guardian. A Daily Mail ugyanakkor úgy tudja, hogy az egyik  testvér esetében már felmerült az al-kaidás kötődés gyanúja, és egyiküket Izraelből is utasították már ki., szintén terrorgyanúval. Állítólag az szúrt szemet a terrorelhárítóknak, hogy a csoportban csak férfiak vannak – két testvér kilenc gyerekkel, akik közül a legidősebb már 19 éves.

A család ugyanakkor fel van háborodva a gyanún, egyik tagja azt mondta, az amerikai támadások miatt nem engedik be őket, azt hiszik, minden muszlim fenyegetést jelent. Azt is mondta, gyerekei már számolták a napokat az utazásig, és nagyon csalódottak, hogy nem látogathatják meg unokatestvéreiket. David Cameron miniszterelnök vizsgálatot ígért az ügyben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez