Egyre többen szakítanak Donald Trumppal

Az USA két legnagyobb spanyol nyelvű tévécsatornája, az Univisión és az NBC után a mexikói multimilliomos Carlos Slim tulajdonában álló tévétársaság, az Ora Tv és a szintén mexikói Televisa is csatlakozott a latin bevándorlókat becsmérlő és republikánus elnökjelöltségért induló Donald Trump és érdekeltségei bojkottjához. Ami mellett egyébként a latin popcsillag, Ricky Martin is teljes mellszélességgel kiáll.

Slim és az Ora Tv lemondta az összes olyan műsorát, amelyekben Trump cégeivel dolgoztak, így tett a Televisa is, követve az NBC és az Univisión példáját. Ezek még hétfőn szakították meg üzleti kapcsolataikat a mexikói bevándorlókat sértegető észak-amerikai politikussal.

“Trump úr nem tanúsít megértést és tiszteletet a mexikói bevándorlókkal szemben, és megsértette a mexikóikat.”

– áll a Televisa kimért hangú hivatalos közleményében. Miután az Ora Tv is felmondta szerződéseit Trumppal, a rasszista republikánusnak immár négy mexikói kommunikációs óriás fordított hátat, ami akár komoly bevételkiesést is jelenthet a Forbes magazin ranglistáján a világ 405. leggazdagabb embereként nyilvántartott vállalkozónak.

A Latin-Amerikában piacvezető Univisión a Trump tulajdonát képező Miss Univers és Miss USA versenyek közvetítési jogára kötött szerződést bontotta fel, az NBC pedig a szépségversenyek mellett lemondta Trump szereplését is a “Celebrity Apprentice” showműsorban.

Trump a republikánus párt elnökjelöltségéért indított kampánya megnyitóján azzzal a kijelentésével okozott közbotrányt, hogy a mexikói bevándorlók nem egyebek “erőszaktevő drogkereskedőknél”, és arra tett ígéretet, hogy megválasztása esetén egy mexikói költségen épített hatalmas fallal zárná le az USA déli határait. Trump azt is kifejtette, hogy nézetei szerint az Egyesült Államok déli szomszédjának kellene megfizetnie a bevándorlók által az adófizetőkre rótt terheket, és arra figyelmeztetett, hogy “Mexikó nem a barátunk”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez