Megkérdőjelezték a zambiai elnök nemi irányultságát (videóval)

A nyilvánosságra hozott videófelvételen az elnök láthatóan jól érezte magát a légierő bálján, melyet minden évben megrendeznek a zambiai fővárosban.

Egy laza táncmozdulatot is bemutatott, amit sikerült valakinek videóra vennie és rögtön feltöltenie az internetes közösségi oldalakra. A videó nyilvánosságra hozása azonban kicsapta a biztosítékot az országban. Rengeteg kommentáló felháborodásának adott hangot, mondván: az elnöknek méltóságteljesen kellene viselkednie egy ilyen rendezvényen, és nem lenne szabad eleresztenie magát, még akkor sem, ha barátok közt van. Mások azonban az elnök szexuális irányultságát vonják kérdőre, a videón ugyanis az látható, hogy az elnök laza csípő mozdulattal riszálja a seggét a tisztek előtt.

Természetesen politikai riválisai sem hagyták szó nélkül az elnök táncmutatványát. Az ország legnagyobb ellenzéki pártjának (FDD) szóvivője, Antonio Mwanza például azt mondta, hogy „ sajnálatos módon az országunknak egy játékos és táncolós elnöke van, akit láthatóan nem nagyon érdekel az emberek sorsa”. Az ellenzéki politikus megjegyezte, hogy Lungu elnök ideje nagy részét amúgy is arra pazarolja el, hogy körberepülje a világot, és olyan táncos rendezvényeken vegyen részt, amelyek egyáltalán nem számítanak fontosnak. A malawi és mozambiki függetlenség napi ünnepségekre utalt, melyeken Lungu elnök személyesen is részt vett.

„Az országnak vezetőre van szüksége, aki példát és utat tud mutatni az emberek számára” – tette hozzá végezetül az FDD szóvivője.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez