Védett madarakat evett és még el is dicsekedett vele

Egy pandaközpont alkalmazottja a vádak szerint törvényt szegett azzal, hogy védett madarakat evett, majd mindezzel eldicsekedett a közösségi oldalakon.

Egy kínai óriáspanda-védelmi központ alkalmazottjának ügyében vizsgálat folyik védett állatok illegális tartása és leölése miatt – adta hírül egy dél-kínai újság.

A férfi, akit csak keresztnevén neveztek meg (He), úgy tűnik, nem is próbálta titkolni tettét: közzétett egy képet a WeChat nevű közösségi oldalon, amin sasok és más védett madarak láthatók, főzött állapotban is. A férfi azt írta a kép mellé, hogy el is fogyasztotta őket. Egy barátja,  Liu, aki egyébként a vadvédelmi szerveknél dolgozik, úgy döntött, hogy nagyobb nyilvánosságot szentel a dolognak, így feltöltötte azt a Weibo nevű, igen népszerű közösségi oldalra.

d2950cce-ad28-11e5-86ff-b7a34a11666b_486x

„Amit tett, az illegális cselekmény Kína vad-és természetvédelmi törvényei értelmében” – írta Liu a kép mellé.

He, aki pandák gondozója Szecsuán tartományban, szembeszállt a Weibo fotókkal. Azt állítja, nem csinált semmi rosszat, a képen látható állatok mind megmenekültek és visszaengedte őket a vadonba. A központ vizsgálatot indított az ügyben.

Minden sas- és sólyomfaj védett állatnak számít Kínában, tilos lelőni, eladni, vagy megvásárolni őket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez