Két pici panda indul a vadonba

Két fiatal lánypanda visszatér a vadonba, miután „túlélési kiképzést” kaptak. Most már tudják, hogyan boldoguljanak egyedül.

Kína 2006 óta enged vissza pandákat a vadonba – vegyes eredményekkel –, hogy segítse a populáció növelését. A két fiatal óriáspanda a délnyugat-kínai természetvédelmi központ gondoskodása után kap új otthont a jövő hónap elején – terjeszti a hírt a kínai média.

A kínai Óriáspanda Kutatási és Természetvédelmi Központ Szecsuán tartományban van, ahol a két lánypanda, a három éves Huyan és két éves Zsangmeng befejezték kétéves képzési programjukat. A kínai szakértők szerint megszerezték a szükséges túlélési készségeket. A jövő hónap elején kerülnek át a Liziping rezervátumba.

A képzés során a pandák anyjukkal éltek jó egészségben. Ezalatt tanulták meg, hogy hogyan szerezzenek maguknak élelmet, hogyan találjanak vizet, menedéket, miként legyenek éberek, és hogy azonosítsák a többi pandát, illetve a veszélyt.

7d376bac-3dcc-11e6-8294-3afaa7dcda6c_image_hires

Sajnos annak ellenére, hogy Kína 2006 óta enged vissza pandákat a vadonba, legtöbbjük egy éven belül elpusztul. Jelenleg kevesebb mint 2 ezer panda él szabadon Kínában, elsősorban Szecsuán és Senhszi tartományokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez