Nyom nélkül tűnt el 80 kiló kokain

Az eltűnt kábítószeres csomagok értéke több millió dollár. A szállítmányt még 2012 és 2014 között foglalt le a vámőrség az entenebbei nemzetközi repülőtéren, Ugandában.

„Forró nyomon vagyunk” – mondta Kale Kayihura, az ugandai rendőrség vezetője, aki azt is elárulta, hogy egy különleges bevetési csoport nyomoz az eltűnt fehér por után. A 80 kiló kokónak a vámőrség raktárából veszett nyoma, rejtélyes körülmények között. Nem kizárt, hogy belső emberek is közreműködtek a nagy mennyiségű fehér por eltűnésében, aminek a feketepiaci értéke meghaladhatja a 4 millió amerikai dollárt. A rendőrparancsnok ezért a reptéri vámőrség és rendőrség körében is vizsgálatot rendelt el, ennek kimeneteléről azonban nem adtak ki tájékoztatást.

Közben a helyi lapok arról cikkeznek, hogy a nagy mennyiségű kábítószer már régebben eltűnhetett a raktárból. A csomagokat ugyanis liszttel és más fehér porral töltötték fel, hogy ne tűnjön fel a dolog a hatóságoknak. A trükkre csak azután derült fény, miután detektívek véletlenszerű ellenőrzést végeztek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez