Popzenével győzzük le a hidrogénbombát

Válaszul arra, hogy Phenjan két napja végrehajtotta negyedik kísérleti nukleáris robbantását, Dél-Korea újra hangszórós propagandaüzeneteket juttat el Észak-Koreába. Kim Dzson Unék hadüzenetnek tekintik a hangszórózást.

Dél-Korea pénteken felújította a hangszórós propagandaüzenetek közvetítését a határon át Észak-Koreába, válaszul arra, hogy Phenjan két nappal ezelőtt végrehajtotta immár negyedik kísérleti nukleáris robbantását. Észak-Korea korábban “közvetlen hadüzenetnek” nevezte a területére irányuló ellenséges propagandát, és megtorlással fenyegetett. A dél-koreai hadsereg tavaly augusztusban egyszer már felújította ezt a tevékenységét. Ennek oka az volt, hogy a két Korea határán húzódó demilitarizált övezetben felrobbant egy akna, ami súlyosan megsebesített két dél-koreai katonát.

A hangszórókból pedig nem feltétlenül csak politikai propaganda megy – sokkal nagyobb erejű fegyver áll a déliek rendelkezésére- a koreai popzene. A lármafák  az északi valóságot, és a déli helyzetet bemutató hírek mellett a legnagyobb napi slágereket is adják, hogy “ezzel is fellazítsák a dolgozó tömegek elkötelezettségét a népi demokrácia iránt”.

Az északiak ugyanis nem csak a hírekhez nem juthatnak hozzá, hanem gyakorlatilag semmihez, ami Észak-Koreán kívülről ered. Huszonöt családra jut egy tévé – és azon is csak a phnejani egyes és kettes programot lehet látni. A r4áfiók is úgy vannak beállítva, hogy csak a hazai adókat lehessen hallgatni  . Internetről pedig szó sincs – a Vörös Csillag operációs rendszer pedig még azt is figyeli, hogy ki milyen médiafájlt nézett a számítógépén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez