A szibériai tigris és a kecske: csak PR-fogás az egész

Aljas rágalommal állt ma elő egy orosz állatvédő: Amur és Timur november vége óta tartó barátsága nem az állatvilág egy szokatlan példája, hanem egyszerű reklám.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a november 26-án ebédnek szánt kecskét nem ette meg Amur, a szibériai tigris a Primorszkij Szafari-parkban. Az azóta Timurnak elnevezett kecske és ragadozó cimborája együttélését kíváncsian figyeli a világ. A sok-sok látogatón túl külön adatlapokat is készítettek az állatoknak a közösségi oldalakon. Sőt, december 28-án azt is megígérték a park munkatársai, hogy hamarosan valóságshowt indítanak a párosról.

Mindez azonban nem véletlen – közölte ma Alekszandr Kulagin állatvédő a rusovosti.ru cikkében. Szerinte alaposan előkészítették Amur és Timur barátságát: a kecske valójában vérszomjas kutyákkal nőtt fel egy farmon. Amur pedig jóformán nem is igazi tigris, hiszen annak idején el sem akarta hagyni a habarovszki állatkert ketrecét új lakhelyéért. Kulagin azt is elmondta, hogy a természetben a tigriseknél szóba sem jöhetnek a kecskék, mert nem bírják a növényevők kellemetlen szagát.

Hazugságnak nevezte ezeket a vádakat a Primorszkij Szafari-park igazgatója, Dmitrij Mezencev. A lenta.ru hírportál beszámolója szerint elmondta, hogy Amurt és Timurt moszkvai és londoni független szakértők is figyelik. Illetve arra is felhívta a figyelmet, hogy egy tigrist egész egyszerűen nem lehet kezesnek nevezni. Arról pedig, hogy a kecske korábban nagy kutyákkal élt volna, nem tud.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez