Több mint 130 éves emberre bukkantak Braziliában

Az idős férfi születési anyakönyvében az áll, hogy 1884. március 10-én született. Ha ez tényleg igaz, akkor ő lehet minden idök legidősebb élő embere a világon.

Szociális munkások kutatták fel Joao Coelho de Souzát, akit Brazília északi részén találtak meg. Az idős férfi mindenki meglepetésére viszonylag jól tartja magát, 62 éves feleségével és 16 éves unokájával él együtt. A legfiatalabb gyermeke pedig mindössze 30 éves.

Az idős férfit felkutató szociális munkás a brazil kormányt is értesítette, sőt még az anyakönyvet is elküldte, illetve a közösségi oldalakon is nyilvánosságra hozta. A brazil hatóságok azonban maguk is utánanéznek a férfi születési idejének, és orvosi vizsgálatnak is alávetik őt. Abban az esetben, ha beigazolódik, hogy nem adminisztrációs hiba történt, akkor Souza minden bizonnyal bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe, ahol két kategóriában is az élre ugorhat.

A Guinness Rekordok Könyve a japán Yasutaro Koidét tartja számon a világ legidősebb élő embereként, ő jelenleg 112 éves. A bizonyítottan leghosszabb emberi élettaram rekordját pedig a francia Jeanne Calment tartja, aki 19 éve hunyt el, 122 éves korábban.

Joao-Coelho-de-Souza-1 Joao-Coelho-de-Souza-2

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez