Szívrohamban halt meg egy diáklány, miután kirugták a vizsgáról

Tüntetésre készül a Kairó Egyetem művészeti karán a diákszövetség. Tagjai nyilvánosan akarják elítélni azt, ami egy diáktársukkal történt.

Mayyada Mohamedet nem azért rugták ki a vizsgáról, mert nem tudott semmit. Hanem azért, mert nem kapcsolta ki a mobilját. Hogy szándékosan-e, vagy csak megfeledkezett róla, az már sohasem derül ki. Csak annyit tudni, hogy az írásbeli vizsga alatt megszólalt a telefon, mire a felügyelő tanár kizavarta a lányt a teremből. Mert az egyetem szabályzata szerint tilos az ilyesmi. Közben meg is gyanúsította Mayyadát azzal, hogy csaláshoz használta a mobilt.
A lelki stressznek szívroham lett a vége. A lány meghalt. A társai most vizsgálatot követelnek. Azt mondják, soha nem fogják tűrni, hogy bárki is bántalmazzon egy diákot – bárkiről, bármilyen rangban is legyen szó. A felügyelő, aki egyébként férfi, állítólag erővel tépte ki a diáklánytól kezéből a vizsgadolgozatot – írja az Egypt Independent.
A rektor, Gaber Nasszar a saját Facebook oldalán gyászolta a lányt, hozzátéve, hogy az egyetem mindent megtett, hogy megmentsék az életét. Azt, hogy pontosan mi történt a vizsgán, kivizsgálják – ígéri.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez